foto1
bgm Jabes Musselkanaal
foto1
bgm Jabes Musselkanaal
foto1
bgm Jabes Musselkanaal
foto1
bgm Jabes Musselkanaal
foto1
Running text caption 5
Jaarthema Leef! Het echte leven.

Volgens mij is dit de belangrijkste vraag die een mens zich kan stellen “waarom leef ik hier op aarde”.  Als je niet weet wat het doel is waarvoor je leeft kun je ook nooit bepalen hoe je leven mag. Hoe je leven er uit mag zien 

 

 

 

Bertrand Russell (atheïst, filosoof ) zegt:  

“Het is zinloos om je af te vragen wat de zin van het leven is, tenzij je ervan overtuigd bent dat er een God is”  

 

De Bijbel zegt:  

Want door Hem zijn alle dingen geschapen die in de hemelen en die op de aarde zijn, die zichtbaar en die onzichtbaar zijn: tronen, heerschappijen, overheden of machten; alle dingen zijn door Hem en voor Hem geschapen. (Kolossenzen 1 : 16 HSV) 

 

Sorry, het gaat dus niet om jou. Het doel van jouw leven omvat veel meer dan jouw persoonlijke vervulling of jouw gemoedsrust en zelfs meer dan jouw geluk. Het omvat veel meer dan jouw gezin, jouw carrière of zelfs je stoutste dromen en je ambities. Als je wilt weten waarom je op aarde bent geplaatst, moet je beginnen bij God. Je bent geboren dankzij het doel dat Hij met jouw heeft en voor het doel dat Hij met jouw heeft. 

 

De zoektocht naar het doel van het leven stelt de mensen al duizenden jaren voor een raadsel. Dat veel mensen het antwoord op deze vraag niet ontdekken komt doordat we meestal het verkeerde uitgangspunt nemen- ........onszelf.......... We stellen de vragen waarbij wezelf centraal staan, zoals: Wat wil ik worden ? Wat moet ik met mijn leven doen ? Wat zijn mijn doelen, mijn ambities, mijn toekomstdromen.

 

Maar wanneer we op onszelf gericht zijn, zullen we nooit ontdekken wat het doel van ons leven is. De Bijbel zegt dat God het leven van Zijn schepselen leidt en dat “het leven van elk levend wezen in de hand van God is “  (waarom leef ik op aarde ISBN 978-90-6353-650-3) 

De Bijbel verteld ons ook dat wij geschapen zijn omdat God het wilde en Hij wilde het met een reden, deze reden is,

 

God heeft jou gemaakt om van jou te houden.

 

God heeft jou gemaakt om in een nauwe relatie met Hem te leven en de wereld te beheren.  

Nieuwsgierig geworden, neem contact op, we helpen je graag verder.

  

Lees ook: “christen zijn”