foto1
bgm Jabes Musselkanaal
foto1
bgm Jabes Musselkanaal
foto1
bgm Jabes Musselkanaal
foto1
bgm Jabes Musselkanaal
foto1
Running text caption 5
Jaarthema Leef! Het echte leven.

Oefening baart kunst !  

De Bijbel toepassen – een kwestie van vallen en opstaan.  

 

Eén van de schrijvers van de Bijbel,  Jacobus, leert ons duidelijk dat geloven alleen maar zin heeft als het ook te zien is in ons doen en laten.  In mijn eigen woorden zou ik zeggen, ik heb Gods liefde ontvangen om anderen lief te hebben.  

“Broeders en zusters, wat heeft het voor zin om te zeggen dat je gelooft, als dat niet te zien is aan wat je doet ? Kan zulk geloof je redden ? “ ( Jakobus 2:14 BB) 

Ook Jezus zelf is daar heel duidelijk in, Hij zegt, weer in mijn woorden: Als je van mij houdt dan doe je wat ik zeg. Zo praktisch is het.  

Jezus zegt het zo: “Je houdt pas echt van Mij als je niet alleen wéét wat ik zeg, maar ook doet wat ik zeg” (Joh. 14:19 BB ) 

Voor mij betekend dit: de kennis die je opdoet in de Bijbel is te zien in je houding en je gedrag. 

 

 

Nu is iedere christen geroepen tot full-time christen zijn.  Christen zijn is niet alleen voor de kerkgang of voor de omgang met christenen onder elkaar. Laat staan dat je als christen als een soort geheim agent door het leven kunt gaan en niemand weet dat je christen bent, Je kunt ook niet gedurende de week een hekel aan je buurman hebben en hem op zondag vriendelijk groeten. Dan is één van beiden schijn, waarschijnlijk je vriendelijke groet

De Bijbel leren toepassen, God liefde leren uitdelen, Doen wat Jezus zegt, getuige zijn, evangeliseren, worden als Jezus: al deze dingen zijn allemaal bijna het zelfde en heel dicht met elkaar verbonden: Het heet discipelschap. 

En discipel worden van Jezus gaat nooit zonder vallen en opstaan.  Het is stap voor stap leren en het is iedere dag leren. Al doende leert men. Oefening baart kunt. En geloof me, ik spreek uit ervaring,  er zijn geen binnendoor weggetjes, er zijn geen discipelschap pilletjes.  

Jakobus 3:2 zegt  En hoe vaak struikelen we niet allemaal!  

Mike.Yaconelli, een voorganger en schrijver noemt het leven, Struikelend achter Jezus aan “ ook zei hij: “Christen zijn gaat niet over leren te leven tussen lijntjes. Christen zijn gaat over kleur geven aan het leven” 

Wat God van ons allemaal wil kun je als volgt omschrijven: 

God wil, dat jij komt zoals je bent, daarover geen misverstand, je bent een perfecte ruwe diamant  ( zie perfecte mensen) God wil je alleen nog mooier maken. Dat je geestelijk en in de praktijk net zo mooi wordt als jezus.  

God wil dat jij de mens wordt die Jezus zou zijn als Hij jou was.  

Jabes wil je daarbij graag helpen, samen struikelend onderweg en elkaar helpen om te worden als Jezus en te doen wat Hij van je vraagt:  

Een schitterende uitdaging: doe je mee ?