foto1
bgm Jabes Musselkanaal
foto1
bgm Jabes Musselkanaal
foto1
bgm Jabes Musselkanaal
foto1
bgm Jabes Musselkanaal
foto1
Running text caption 5
Jaarthema Leef! Het echte leven.

De Bijbel leert ons dat je als christen lid hoort te zijn of onderdeel uit hoort te maken van een plaatselijke kerk of geloofsgemeenschap. Zonder een gemeente zonder deze contacten, zonder deze geborgenheid kun je niet het leven leiden zoals God het heeft bedoeld. De Bijbel noemt de gemeente onder anderen de “bruid van Jezus” . (zie ook: eenvoudige structuur) 

Stel je eens voor, je zegt tegen je beste vriend , ik ben erg op je gesteld, maar jouw bruid, nee dank je wel, die mot ik niet. Volgens mij gaat er dan iets niet helemaal goed. Zo is het ook als je zegt ik ben christen maar ik wil niet betrokken zijn bij Jezus’ kerk

 

 

De kerk hoort de plek te zijn die onlosmakelijk is verbonden met God, met Jezus en met de Heilige Geest, het is de plek waar je kunt groeien, waar je kunt leren ,waar je kunt oefenen en waar je anderen mee naar toe kunt nemen om ook te kunnen groeien, leren, oefenen, en anderen uit te nodigen.   

 

In Jabes erkennen we het formeel lidmaatschap. Of jij lid wordt, je aansluit bij Jabes is uitsluitend afhankelijk van jouw keuze en jouw persoonlijke verwachtingen en van jouw wil. 

Er is geen ballotage, er is geen beslis proces. Jij beslist of jij een volgeling van Jezus wilt zijn, Jij beslist of jij je wilt laten dopen, jij beslist of je samen met ons …………… 

Het lidmaatschap van Jabes kent vier voorwaarden:

  • Ik bewaar de eenheid in mijn gemeente

  • Ik deel in de verantwoordelijkheid van mijn gemeente

  • Ik neem deel in de bedieningen in mijn gemeente

  • Ik ondersteun het getuigenis van mijn gemeente

  •  

Uiteraard is er over gemeente zijn nog veel meer te zeggen, ook de Bijbel zegt erg veel over deel uitmaken van een gemeenschap. Daarom organiseert Jabes regelmatig bijeenkomsten waar de bodem onder de gemeente, de Bijbelse structuuren  en basisprincipes worden uitgelegd en besproken: 

Jabes noemt deze Bijbelstudie:  Bodem 1.0 voor de gemeente.

Bodem staat voor, BGM Jabes, Opbouw Door Educatie van Mensen

Dus als je meer wilt weten over je aansluiten bij Jabes, meld je dan aan,  ( voor jou zijn er geen kosten aan verbonden) 

Neem gerust contact op, (zie contact) 

 

Mailen kan ook,   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  en schrijf eenvoudig:  "Ik ben geïnteresseerd in het lidmaatschap van Jabes".