foto1
bgm Jabes Musselkanaal
foto1
bgm Jabes Musselkanaal
foto1
bgm Jabes Musselkanaal
foto1
bgm Jabes Musselkanaal
foto1
Running text caption 5
Jaarthema Leef! Het echte leven.

Iedereen heeft wel eens een helpende hand of een luisterend oor nodig. Iedereen kent de situatie dat alleen maar alleen is.

 

"Wij kunnen niet iedereen helpen, maar iedereen kan iemand helpen".  

 
“Er voor elkaar zijn” is één van die zaken welke Jabes hoog in het vaandel heeft staan en daarom wordt steeds naar oplossingen gezocht voor problemen welke in de praktijk worden aangetroffen.  
 
Eén van de benaming welke de Bijbel geeft aan een gemeente of kerk is “lichaam” en wij zijn allemaal delen van dat ene lichaam.  (zie ook “eenvoudige structuur)  en deze lichaamsdelen kunnen niet buiten het lichaam functioneren en ook niet zonder elkaar functioneren. 
 
De Bijbel zegt hierover:  
 
“Als één deel van het lichaam pijn heeft, voelen alle andere delen die pijn ook. En als één deel van het lichaam extra goed verzorgd wordt, genieten alle andere delen daar ook van.”(1Korintiërs 11:26 NBV) 
 
De hulp en ondersteuning kun je ruwweg in twee groepen verdelen. 
 
Geestelijke hulp:  ( zie pastoraat ) 
dit noemen wij pastorale zorg. Het primaire doel van pastorale zorg is mensen, christenen, dichter bij Jezus en dichter bij de gemeente brengen.
 
Dichtbij Jezus, omdat we ervan overtuigd zijn dat hier de genezende en helende kracht voor iedere christen te vinden is.  Jezus zegt zelf: "Kom tot mij als je moe en belast bent"  
Dichtbij de gemeente (kerk ) omdat in de gemeente  de wijsheid van God te vinden is. De Bijbel zegt: "Door de kerk moet nu de wijsheid van God in al haar vormen worden bekendgemaakt…(Efe.3:10 GNB)
 
Praktische hulp:   ( zie bedieningen) 
dit noemen wij dienen (zie bedieningen) , dienen is liefdevol voorzien in noden welke je in de gemeente aantreft.